Greitai paruošiamų produktų gamyklos vadovė: galime didžiuotis aukščiausius standartus atitinkančia kokybe

2021-01-23

Karolina Aganauskienė – „Kauno grūdų“ greitai paruošiamų produktų gamyklos, veikiančios Kėdainiuose, vadovė. Gamyklos, kurioje gaminami greitai paruošiami makaronai (pažymėti ne vienam šių produktų mėgėjui puikiai žinomais prekių ženklais „Sun Yan“, Dorea“) pasiekia pasaulinius prekybos tinklus. Pasak K. Aganauskienės, tai tik patvirtina, jog produktai atitinka aukščiausius tarptautinius kokybės reikalavimus. „Visi mūsų darbuotojai gali tuo didžiuotis, juk kiekvienas savo atsakingu darbu užtikrina, kad vartotojus pasiektų kokybiški ir gardūs produktai, tai savo ruožtu ir atneša klientų pasitenkinimą bei pasitikėjimą“, – sako gamyklos vadovė.

Maisto gamybos pramonėje – nuo mažų dienų

„Tai žmogus, kuris užtikrina sklandų nepertraukiamą gamyklos darbą. Nuo gautų užsakymų sisteminimo iki sėkmingo jų įgyvendinimo, išlaikant aukščiausius kokybės reikalavimus“, – gamybos vadovo pagrindines funkcijas apibūdina šioje pozicijoje beveik trejus metus skaičiuojanti K. Aganauskienė.

Kilusi iš Jonavos, gyvenanti Kaune ir dirbanti Kėdainiuose Karolina sako, jog maisto pramonė ją lydi jau nuo mažų dienų. „Tėvai dirbo maisto gamybos pramonėje daugiau nei 20 metų, todėl natūraliai ši sritis dar vaikystėje man tapo artima. Tad baigus mokyklą neteko sukti galvos, kokią profesiją rinktis. Pasirinkau Maisto technologijos ir inžinerijos studijas“, – atskleidžia moteris.

Kaip ji pasakoja, studijų metais tekę dirbti ir prie gamybos linijos, ir prie fasavimo, produktų pakavimo. Per karjerą prisilietė ne tik prie gamybos priežiūros, bet ir prie naujų produktų kūrimo. Prie Kėdainiuose veikiančios „Kauno grūdų“ gamyklos komandos Karolina prisijungė kaip technologė. Per metus, kai ir dėl vadovo pasitikėjimo, ir dėl savo žingeidumo prisiimdavo vis daugiau atsakomybių, ji iš technologės tapo gamybos vadovė. „Vėlgi tai įvyko natūraliai. Vadovas pasitikėjo manimi, manau, įžvelgė manyje užsidegimą ir užsispyrimą bei norą mokytis ir profesiškai dar labiau augti“, – svarsto pati gamybos vadovė. Ji džiaugiasi, kad apskritai įmonėje suteikiamos visų lygių darbuotojams galimybės kilti karjeros laiptais, jei tik pats nori, esi iniciatyvus ir nebijai imtis atsakomybės.

Produktai – pasauliniuose prekybos tinkluose

„Mūsų gamyklos pajėgumai siekia 80 mln. greitai paruošiamų makaronų pakelių ir 40 mln. indelių per metus. Netgi 95 proc. produkcijos eksportuojame į daugiau kaip 20 šalių, tarp kurių – Didžioji Britanija, Danija, Švedija, Vokietija, Ispanija ir kt. Mūsų produktai pasiekia pasaulinius prekybos tinklus. Galime tuo didžiuotis ir tai reiškia, jog atitinkame aukščiausius jų kokybinius reikalavimus“, –  pasakoja Kėdainiuose veikiančios „Kauno grūdų“ gamyklos vadovė K. Aganauskienė.

Kaip ji atskleidžia, gamykloje įdiegta tarptautinės kokybės sistema, o kad ji atitinka griežtus reikalavimus, patvirtina ir turimi sertifikatai bei praeinami auditai. „Turime kone visame pasaulyje galiojantį BRC sertifikatą, pagal kurį esame kasmet sertifikuojami ir kurio reikalavimai vis griežtinami. Nepaisant to, turime aukščiausią šio sertifikato lygį.  Taip pat savo auditus reguliariai pas mus atlieka ir klientai iš įvairių užsienio šalių, prekybos tinklų. Pvz., 2019 metais pas mus atlikta 13- ka tokių auditų, kurie paremti skirtingais reikalavimais pagal jų poreikį ir bendrai jų šalies reikalavimus bei gerąją praktiką. Taigi nė kiek negalime nuleisti kokybinės kartelės“, – pažymi „Kauno grūdų“ atstovė.

Džiaugiasi užsidegusiais ir motyvuotais darbuotojais

Kaip pasakoja K. Aganauskienė, gamykloje dirba apie 160 darbuotojų iš Kėdainių ir aplinkinių rajonų. Dauguma – ilgamečiai darbuotojai, kurie gamykloje dirba kone nuo jos veikimo pradžios. „Galime sakyti, kad darbuotojų kaitos beveik nėra. Vadinasi, čia dirbantys žmonės yra patenkinti savo darbu bei sąlygomis. Džiaugiuosi, jog pas mus dirba užsidegę ir motyvuoti žmonės, kurie supranta gamybos reikalavimus bei aukštus kokybės standartus ir atsakingai atlieka savo darbą. Vienas už visus ir visi už vieną – žinoma fraze apibendrintai galėčiau apibūdinti mūsų darbuotojus“, –  sako gamybos vadovė.

Nors K. Aganauskienė ir džiaugiasi dėl pastovaus kolektyvo bei mažos darbuotojų kaitos, ji sako, kad geram specialistui vietos visuomet atsiras. „Išties yra tam tikrų specializuotų profesijų, kur reikalingi aukštų kompetencijų darbuotojai ir kurių, neslėpsiu – sunku rasti. Pvz., viena tokių – gamybos įrengimų technikas. Kalbant bendrai, vertiname aukšto lygio specialistus, tad jiems visuomet esame atviri“, – atskleidžia „Kauno grūdų“ gamyklos atstovė.

Svarbus dialogas su darbuotojais

„Į viską stengiuosi žiūrėti per darbuotojo prizmę. Man labai svarbu, kad jis būtų išklausytas, o svarbiausia – ir išgirstas. Todėl visuomet raginu be jokios baimės atvirai kalbėtis apie problemas, nuoskaudas ir ne tik. Darbuotojai visad laukiami su savo pasiūlymais ir pastebėjimais, kurie susiję ne vien su mūsų veikla, bet ir apskritai – su geresne jų savijauta. Kartu kuriame aplinką, kurioje dirbame“, – paklausta apie savo vadovavimo stilių, atsako K. Aganauskienė.

Pasak jos, kartais darbuotojas gali blogai jaustis ne dėl to, kad kažkas iš tiesų organizacijoje negerai, o tiesiog iš nežinojimo. „Svarbus tarpusavio dialogas. Prieš pandemiją rengėme reguliarius susitikimus su darbuotojais, kurių metu atsakydavome į jiems kylančius klausimus, bendrai pristatydavome, kaip mums sekasi. Tikiuosi, pandemija greit baigsis ir galėsime grįžti prie šių susitikimų, nes jie išties labai reikalingi“, –   pažymi Kėdainiuose veikiančios „Kauno grūdų“ gamyklos vadovė K. Aganauskienė.