Miltų veikla

AB „Kauno Grūdai“ malūne produkcija gaminama šiuolaikines technologijas atitinkančiais, šveicariškais „Bühler GmbH“ įrenginiais. Šie įrenginiai užtikrina malūno našumą, kvietinių, ruginių miltų kokybę, kokybišką sėlenų, manų kruopų atskyrimą, miltų išrūšiavimą. Malūno pajėgumai – 250 tonų grūdų per parą. Per mėnesį AB „Kauno Grūdai“ malūnas pagamina iki 5 500 tonų kvietinių ir ruginių miltų.

Malūne gaminami visų rūšių kvietiniai miltai:

  • „Ekstra“ kvietiniai miltai;
  • „Aukščiausios rūšies“ kvietiniai miltai 405;
  • „Aukščiausios rūšies“ kvietiniai miltai 550;
  • „Pirmos rūšies“ kvietiniai miltai 812;
  • „Antros rūšies“ kvietiniai miltai 1050;
  • „Rupūs“ kvietiniai miltai.

Visų rūšių ruginiai miltai:

  • „Ruginiai sijoti“ miltai;
  • „Ruginiai pasijoti“ rupūs miltai;
  • „Rupūs“ ruginiai šveistiniai miltai. 

Sėlenos
Manų kruopos
Specializuoti miltai kepykloms:

  • picai „Classic Pizza“;
  • prancūziškiems batonams „Baguette du patron“;
  • tortilijoms ir kt.

AB „Kauno Grūdai“ bendradarbiauja su didžiausiomis kepyklomis, prekybos centrais, platintojais Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Mūsų gaminami miltai eksportuojami į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Olandiją, Belgiją, Islandiją, Kiprą, Maltą, Latviją, Estiją, Kaliningrado sritį, Afrikos žemyno šalis.

Gaminama produkcija atitinka LST, ĮST standartų keliamus reikalavimus, BRC Tarptautinį maisto saugos vadybos standartą ir 2009 m. išduotą Kokybės vadybos standarto ISO 22000:2005 sertifikatą. 

2011 m. atlikome malūno rekonstrukciją. Modernizuotas malūno valdymas, žaliavų laikymo, tiekimo, kokybės kontrolės sistemos. Malūno rekonstrukciją padėjo atlikti partneriai – „Bühler GmbH“. Jie yra geriausi pasaulyje malimo technologijų žinovai ir inovacijų diegėjai. Po rekonstrukcijų malūne atsirado galimybė koreguoti jau pagamintų miltų kokybinius duomenis bei gaminti specializuotus miltus: maišant skirtingų kokybinių ypatybių miltus vienus su kitais ir įterpiant reikiamų priedų.

PRODUKTAI