Džiūvėsėlių gamyba

Džiūvėsėlių gamybą „Kauno Grūdai“ pradėjo 2011 metais. Tai viena iš „Kauno Grūdų“ miltų ir jų produktų verslo veiklos sričių. 2011 m. pradžioje AB „Kauno Grūdai“ įsigijo kontrolinį UAB „Šlaituva“ akcijų paketą ir kryptingai dirba plėtodama iš miltų gaminamų produktų veiklą.

Įmonėje „Šlaituva“ gaminami malti džiūvėsėliai ir miltų mišiniai, skirti maisto pramonei. Iš viso gamykloje pagaminama iki 7200 tonų produkcijos, kurios apie 80 proc. eksportuojama į kaimynines šalis. Įmonė „Kauno Grūdai“, plėsdama savo produktų krepšelį, ne tik išnaudoja rinkos galimybes, tačiau siekia pateikti kuo platesnį kokybiškos produkcijos asortimentą ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių vartotojams.

„Kauno Grūdų“ gamybos procesai ir produktai atitinka visus LST, ĮST standartų keliamus reikalavimus, BRC tarptautinį maisto saugos vadybos standartą ir kokybės vadybos standartą ISO 22000:2005.

Pagrindiniai barstomųjų džiūvėsėlių vartotojai – maisto pramonės įmonės, gaminančios mėsos, paukštienos, žuvų ir daržovių pusgaminius. Tekstūruotų miltų vartotojai – maisto, gėrimų pramonės įmonės, gaminančios mėsos, duonos, padažų, kremų, alaus gaminius.

Naujausi įmonės gaminiai tokie kaip „Batter Mix“ – yra sausos tešlos mišiniai, skirti maisto pusfabrikačių pirminiam paniravimui, bei „Tempura“ – sausos tešlos mišiniai, skirti maisto produktų paniravimui, be paniravimo džiūvėsių, sukurti naudoti mėsos pramonėje.

PRODUKTAI 

Prisitaikymas prie klientų individualių poreikių yra viena didžiausių įmonės stiprybių.