shutterstock_72396574.jpg

Paršeliams

 AB „Kauno Grūdai“ gaminamai produkcijai naudojamos itin lengvai įsisavinamos aukščiausios kokybės žaliavos ir amino rūgštys, optimaliai parenkamas apykaitos ir aminorūgščių santykis. Geresniam fosforo pasisavinimui yra naudojami specialūs fermentai fitazės. Didelis dėmesys yra kreipiamas ir į mikroelementų kiekius, jų technologines savybes, parenkami optimalūs vitaminų kiekiai. Visas minėtas pašarinių žaliavų ir pašarų priedų kompleksas užtikrina paršelių sveikatingumą, imuniteto susidarymą, gerą skeleto ir žarnyno vystymąsi, sumažina nujunkymo stresą, skatina spartų augimą, padidina paršelių gyvibingumą ir mažina jų kritimus.

Daugiau informacijos
kiaulės.png

Penimoms kiaulėms

Šiems pašarams gaminti naudojamos  tik aukščiausios kokybės žaliavos. Pašarai subalansuoti pagal pagrindines maistines medžiagas tokias kaip, proteinai, riebalai, amino rūgštys, mikro ir makro elementai, vitaminai, ląsteliena, apykaitinė energija ir kt. Sudarant receptūras tinkamai parenkamas optimalus apykaitos energijos lygis, optimaliai subalansuojamas lizino ir apykaitos energijos santykis. Taip pat į pašarus yra įterpiamas vitaminas E, kuris sąlygoja geresnį kiaulių sveikatingumą ir geresnę produkcijos kokybę. Visa tai užtikrina labai gerą kiaulių apetitą ir pakankamą pašarų ėdamumą, gerina virškinimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą bei skatina intensyvų raumenų masės augimą.

Daugiau informacijos
kiaule2.jpg

Paršavedėms kiaulėms

Paršavedes kiaules šeriant AB „Kauno Grūdai“ gaminamais pašarais, skatinamas paršelio skeleto vystymasis embrioniniu laikotarpiu, kiaulės apsaugomos nuo vidurių užkietėjimo, dėl to paršeliai nėra veikiami endotoksinų ir yra gyvybingesni, vienodi paršeliai vadoje, paršavedės duoda gausiai pieno žindymo laikotarpiu.
Vėlesniu laikotarpiu šeriant kiaules subalansuotais pašarais skirtais laktuojančioms kiaulėms, užtikrinamas didesnis pieningumas per visą žindymo laikotarpį, geresnė paršavedžių kūno būklė nujunkymo metu, geresnė ruja po nujunkymo ir geresnis apvaisinimas.
Pašarai, gaminami iš aukščiausios kokybės žaliavų, yra subalansuoti pagal maistines medžiagas, proteinus, riebalus, aminorūgštis, mikro ir makro elementus, vitaminus, ląstelieną ir kt., o specialūs pašarų priedai gerina pašarų įsisavinimą, virškinimo sistemą.
 

Daugiau informacijos
triusis.jpg

Triušiams

Šiems pašarams gaminti, pašarinės žaliavos parenkamos atsižvelgiant į triušių virškinamojo trakto ypatumus ir jų fiziologinius poreikius. Naudojant moderniausias pašarų gamybos technologijas, pagaminami aukštos kokybės pašarai triušiams. Pašarai yra praturtinami papildomais metionino kiekiais. Ši amino rūgštis didina triušių augimą, stiprina imunines savybes, gerina pašarų konversiją. Šeriant triušius šiais pašarais mažinama įvairių ligų susirgimo rizika nes pašarų sudėtyje esamų komponentų dėka stiprinamas imunitetas. Taip pat triušių priesvoriai yra didesni, o mėsa biologiškai maistingesnė ir vertingesnė.

Daugiau informacijos
karpis3.png

Žuvims

AB „Kauno Grūdai“ visaverčiai pašarai žuvims gaminami atsižvelgiant į mineralinių medžiagų, tokių kaip kalcis ir fosforas, kiekį ir jų tarpusavio sąveiką. Svarbus mikroelementas yra magnis.  Į gaminamus pašarus dedama keturiolika vitaminų rūšių. AB „Kauno Grūdai“ pašarų gamybai naudojamos žaliavos yra tikrinamos ir atrenkamos pagal daugelį kokybinių parametrų, kreipiant didelį dėmesį į higieninius reikalavimus. Visose žaliavose skirtose pašarų gamybai yra nustatinėjama mikotoksinų koncentracija. Tad žuvų pašarų gamyboje yra naudojamos tik baltymingos, kokybiškos, lengvai pasisavinamos žaliavos. Taip pasiekiami geriausi visaverčių žuvų pašarų rodikliai. Pagamintas pašaras pasižymi geromis technologinėmis savybėmis: granulės yra tvirtos, gerai laikosi vandenyje ir palaipsniui grimzdamos skatina pašaro ėdamumą. Be to, specialūs pašarų priedai gerina pašaro skonį ir skatina jo suvartojimą.

Daugiau informacijos